Home.

Een woord vooraf:
Hallo, wij zijn Florian Cerpentier en Silke Meydam en wij hebben voor het project
'The Beagle, On the future of species' deze website gemaakt, voor dit project moesten we een voorspelling maken van het klimaat en de evolutie die daarbij komt in de komende 500 jaar. Omdat we weten dat de toekomst van het klimaat zeer onzeker is door bijvoorbeeld rampen als vulkanen die ook invloed op het klimaat kunnen hebben en deze kun je niet voorspellen. Daarom hebben wij meerdere voorspellingen voor het klimaat gemaakt en hoe de mens en al het andere leven zich zal ontwikkelen bij die klimaat verandering. we hebben in totaal 4 verschillende voorspellingen gemaakt die je allemaal kunt vinden in de bovenste balk waar je ook kunt vinden: ons onderzoek naar het verleden. voor bronnen hebben we foto's van copyright free pagina's waar we links naar hebben bij de bronvermeldingen. Je wil onze site nu vast al wel verkennen kies dus je favoriete theorie of neem een kijkje in het verleden van het klimaat.
veel plezier op onze website.


 

Hoe we hebben gewerkt.

we hebben voor dit project eerst het verleden onderzocht om inzicht te krijgen in hoe de evolutie en het klimaat vroeger samengingen om zo een fundering te hebben voor onze verdere voorspellingen. voor ons onderzoek naar het verleden hebben we per periode op geologische schaal gewerkt behalve bij het precambrium(dit duurt meerdere miljarden jaren en er is weinig over bekend).Om een voorspelling te maken hebben we bij 2 van onze voorspellingen gegevens van het KNMI gebruikt en metingen van wel 103 jaar dus dat geeft een kleine basis om verdere ontwikkelingen te voorspellen maar er blijft plaats voor twijfel omdat we voor een grotere tijdsduur moeten voorspellen.Voor de voorspelling van de evolutie maakt de onzekerheid van vorige voorspelling niet meer uit omdat deze puur uitgaat van wat er in het geval van de vorige klimaatsvoorspelling gebeurd, we hebben dit onderzoek verdeeld in 3 delen per uitwerking van het klimaat namelijk evolutie van de mens, evolutie van de dieren en evolutie van de planten. We hadden ook een video of een essay kunnen maken, maar de reden dat we een website hebben gemaakt is als volgt omdat we er zeer veel informatie in kwijt konden en het voor ons weer iets nieuws is. 

Het project.

Wedstrijd ‘On the Future of Species’

'Hoe zal de evolutie in de toekomst toeslaan gezien de huidige snelle klimaatsverandering? Hoe ziet het leven op aarde er over 500 jaar uit? Zorgt de huidige klimaatsverandering bijvoorbeeld voor een nieuwe massa-uitsterving, vergelijkbaar met het uitsterven van de dinosauriërs ca. 65 miljoen jaar geleden? Zijn er nieuwe soorten ontstaan? Laat zien hoe jij de toekomst van de evolutie ziet!'

project site

beagle.vpro